torsdag 16. januar 2014

Er kredittkort smart å benytte?

Som med alt annet, så er det visse farer forbundet med bruk av kredittkort. Har du en ryddig og fornuftig økonomi uten store problemer å betale for deg, så er faktisk kredittkort smart å benytte.

Det er langt mer sikkert med et kredittkort enn et vanlig debetkort når du handler i en butikk. Skulle du være så uheldig at butikken gikk konkurs, så er du sikret med et kredittkort. Det samme gjelder ikke debetkort eller det folk flest kaller bankkort. Konkurser kan forekomme og da er man gardert ved bruk av kredittkort.

En grunn til at kredittkort er smart å benytte er bonuser. Mange kredittkort gir deg enten bonus eller rabatt på forskjellige varer og tjenester. Et eksempel er for eksempel 365Privat kredittkort som gir avslag på bensinprisen. Bruker man kortet hos Esso får man cirka 80 rabatt per liter. Da sier det seg selv at det kan lønne seg med et kredittkort. Et annet eksempel er kredittkortet Flexi Visa som gir rabatt i sportsbutikker og på flyreiser for eksempel.

De fleste kredittkort har i dag en betalingsfri utsettelse på over 40 dager. Dette gjør at du ikke trenger å betale med en gang, uten noen ekstra kostnad. Da har man altså 40 dager før rentene begynner å løpe. De fleste skulle klare å gjøre opp for seg med en så lang rentefri betalingsutsettelse.

For å konkludere: Ja, kredittkort er smart å benytte såfremt du har en ryddig økonomi, og ikke har problemer med å betale for deg. Bonuser, rabatter og tilbud er med på å gjøre kredittkort til en smart betalingsløsning. Man må heller ikke glemme at det er tryggere.

Bilde av kredittkort fra re:member:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar